Hi! Wij zijn Susan, Petra en Ellemieke. Wij hebben een liefde voor lekker eten, mooie styling en vooral voor gezelligheid. Alle drie hebben we onze eigen talenten. Deze samengevoegd, zorgen voor een perfect team om onvergetelijke momenten, de lekkerste recepten en fijne inspiratie te delen met jou. En oh ja! Wist je dat Supelle [Supel] in het Indonesisch ‘gezellig’ betekent?! Dat kan geen toeval zijn!
HIP HIP HOORAY !
Voor Pluk en proef mochten wij een blog maken voor de opening van de winkel. We kozen voor een heerlijk lekker frisse rozemarijn citroen naked cake. Gekke combi zou je denken, maar niets is minder waar! Benieuwd naar hoe deze prachtige taart tot stand is gekomen en wat we hiervoor hebben gedaan? Lees dan even verder…
Het is een heerlijke zonnige herfstdag, de perfecte dag om de stad in te gaan en alle ingrediënten in huis te halen! Op de markt kopen we een mooie bos bloemen en voordat we richting huis gaan bespreken we het recept nog eens door onder het genot van een heerlijke cappuccino.
Thuis aangekomen duikt Ellemieke direct de keuken in, Susan begint met het stylen van de tafel en Petra pakt haar camera erbij. We zijn alledrie helemaal in ons element, het is nu al een feestje!
Het begin is er! We hebben gekozen voor een heerlijke rozemarijn citroen taart. De eerste twee lagen zijn compleet. Ellemieke strijkt het laatste beetje lemon curd erop en met nog één laag te gaan zijn we klaar voor de finishing touch.
Het eindresultaat mag er zijn, wat een plaatje! We garneren de taart met rozemarijn takjes en een schijfje citroen. Een laagje poedersuiker erover en hij is klaar om geserveerd te worden!
De smaak van rozemarijn komt goed tot zijn recht en zorgt, in combinatie met de citroen, voor een verrassende twist aan de taart. Hij is lekker luchtig en met drie mooie lagen is het een feestje om te serveren.
Het leuke servies kun je kopen bij Pluk&Proef. Het is van een ontwerpster uit Israël wat het echt uniek maakt. Het leent zich perfect voor taart én voor feestjes want het is van plastic, dus kan bijna niet kapot. Door de combinatie met het linnen tafelkleed, houten accessoires en de mooie bos bloemen is het plaatje compleet. Wat hebben we een leuke dag gehad! Door het bakken, stylen, fotograferen en de gezelligheid vloog de dag voorbij. En natuurlijk konden we de dag niet beter afsluiten dan met een heerlijk stukje rozemarijn citroen taart!
Tot slot nog een bloemetje voor Pluk&Proef. Bedankt voor deze eerste leuke opdracht! We kijken uit naar nog veel meer mooie gerechten en gezellige momenten.
Liefs,
SUPELLE
Susan, Petra, Ellemieke
-
300 gr bloem
-
1 tl bakpoeder
-
1 tl baksoda
-
Snufje zout
-
170 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
-
250 gr kristalsuiker
-
3 grote eieren, op kamertemperatuur
-
75 gr zure room
-
160 ml halfvolle melk
-
5 el citroensap
-
1 el citroenschil geraspt
-
1 potje Chivers Lemon Curd (verkrijgbaar bij de AH)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen ligt in
- Mix in een grote kom de bloem, bakpoeder, soda en het zout. Zet dit even apart
- Klop de boter los met een mixer
- Voeg de suiker toe en mix tot een luchtig beslag
- Voeg de eieren toe en mix tot deze volledig zijn opgenomen in het beslag
- Voeg de zure room toe
- Voeg het bloemmengsel in 3 delen toe, afgewisseld met de melk
- Start en eindig hierbij met het bloemmengsel
- Voeg het citroensap en schil toe en mix tot deze volledig zijn opgenomen in het beslag
- Verdeel het beslag over de 3 springvormen en strijk deze glad
- Bak de cakes 35 – 40 minuten
- De cakes zijn nu mooi goudbruin en goed gerezen. Open je oven niet te snel, dan kunnen de cakes instorten
- Check of de cakes gaar zijn door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Als deze er weer droog uitkomt zijn je cakes gaar
- Laat de cakes eerst even afkoelen voordat je ze los maakt van de springvorm. Laat de cakes vervolgens afkoelen op het ovenrek
-
225 gr ongezouten roomboter
-
3-4 takjes verse rozemarijn
-
400 gr poedersuiker, gezeefd
-
Snufje zout
-
1 el halfvolle melk
- Doe de boter en de rozemarijn in een steelpannetje
- Laat de boter smelten en breng aan de kook en laat dit een minuut koken
- Haal het pannetje van het vuur en laat de rozemarijn 60-90 minuten in de boter trekken
- Wanneer de boter is afgekoeld, verwijder je de rozemarijn en bewaar tot gebruik in de koelkast
- Laat de rozemarijn-boter op kamertemperatuur komen voordat je het gaat verwerken
- Pak de handmixer erbij en mix de boter totdat deze glad en zacht is
- Voeg de poedersuiker, zout en melk toe
- Mix dit geheel tot een gladde massa. Als het te zacht is, voeg je beetje bij beetje nog wat poedersuiker toe
-
3 springvormen van ∅ 20 cm
-
Steelpannetje
-
Handmixer of keukenmachine
-
Mengkom
-
Bakpapier
-
Paletmes
-
Spuitzak
- Doe een gedeelte van de botercrème in een spuitzak
- Leg een cake op een mooie standaard of bord en smeer hier een dun laagje botercrème op met een spatel
- Spuit op de rand rondom de cake een dikke laag botercrème. Dit vormt een soort ‘muurtje’ voor de lemon curd
- Smeer vervolgens een lekkere dikke laag lemon curd op de cake
- Plaats de tweede cake er bovenop en herhaal het laagje botercrème en lemon curd
- Plaats de laatste cake op de taart
- Smeer de botercrème op de hele taart, dit hoeft niet heel netjes, maar zorg dat alle ‘gaten’ zijn gevuld
- Zet de taart een kwartiertje in de koelkast zodat de botercrème opstijft
- Decoreer met rozemarijn en citroen.