Beschrijving
Salie Gebroken heeft een scherp aroma en een heerlijke kruidige geur. Salie is met name een bekend kruid in de Italiaanse keuken, maar je vindt het ook in andere mediterrane landen en in het Midden-Oosten.
Toepassingen
Salie past goed bij machtig, vet voedsel. Zo is het lekker bij eend, gevogelte, varkensvlees, rood vlees, bonen, aubergine, tomatensauzen, stoofschotels en soepen. Het wordt vaak gebruikt in een vulling voor vlees. Je kunt van saliebladeren ook goed thee zetten en het kan verwerkt worden in verschillende salades.
Mogelijke genezende kracht
Salie Gebroken zou ontstekingsremmend werken en heeft antimicrobiële eigenschappen. Om die reden gebruiken veel mensen het bij hoest en verkoudheid, het zou tevens slijmoplossend werken en verzachtend bij een zere keel. Dit kruid helpt bij nachtzweten in de menopauze en heeft een drogend effect bij overmatig transpireren. Daarnaast wordt salie gebruikt als mondwater vanwege zijn ontstekingsremmende werking. De laatste tijd wordt steeds vaker beweerd dat salie goed is voor het geheugen en de hersenen.
Verpakkingen
Wist je dat we bij Pluk & Proef graag lief zijn voor onze aarde? Dat betekent dat we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal willen gebruiken. Koop er online gerust een verpakking bij voor je kruiden. Ga voor onze kleine glazen pot met schroefdeksel, of koop hier een groter formaat.
Bio salie, sage, biologisch, biologische salie, salieblad, saliebladeren, gebroken salieblad, saliethee, salie gesneden, thee, gebroken, kruiden, kruidenthee