Speculaasjes

Speculaasjes

Voor mij zijn speculaasjes bakken onlosmakelijk verbonden met de warmte en gezelligheid van de winter. Die geur van speculaaskruiden die door het huis zweeft, brengt me direct terug naar vroeger. Wat maakt deze koekjes zo speciaal? Hun knapperigheid en natuurlijk de kruidige smaak van speculaaskruiden. Goede kruiden maken echt het verschil. Het mooie aan dit…

Lees verder!
Pompoen Gnocchi

Pompoen Gnocchi met Salie

Deze week oogstte ik de allereerste pompoen uit eigen tuin. Ik heb besloten hem gelijk beroemd te maken en daarom is hij hoofdpersoon in dit recept. Pompoenen zien er niet alleen super mooi uit, maar ze zijn ook geweldig in verwarmende herfstrecepten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat heb moeten wennen aan de smaak…

Lees verder!

Chocolade Granola met Cacaonibs

Al heel lang wilde ik cacaonibs in het zonnetje zetten. Cacaonibs zijn gedroogde, pure en rauwe kleine stukjes van een cacaoboon. Cacaonibs zijn een uitstekende bron van vezels en ijzer, en ze zitten vol met antioxidanten en magnesium. Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 processen in het lichaam. Super gezond…

Lees verder!