Het is alweer de allerlaatste dag van deze adventskalender, wat is het snel gegaan. Morgen is het dan echt kerst! Het bedenken, testen en schrijven van recepten is een beetje uit mijn comfort zone (en veel meer werk dan ik van te voren had bedacht) maar ik heb er heel veel plezier aan gehad. Ik ben heel benieuwd hoe deze hele ervaring voor jullie was. Laat het vooral weten, ook als je tips hebt voor volgend jaar.
Voor vandaag staat er een kerstcocktail op de planning. Niet zomaar eentje maar een echte ‘snow globe’ of sneeuwbol cocktail. Als je regelmatig op social media kijkt, dan heb je hem vast wel eens voorbij zien komen. Door een rozemarijn takje in het glas vast te maken (doormiddel) van ijs, lijkt het net of je een minikerstboom in je glas hebt. Hoe leuk!
- Liever een alcoholvrije cocktail maken? Gebruik dan spa rood of 7-up. Sprankelende appelsap is vaak troebel, past wel qua smaak, maar is zonde van het leuke sneeuwbol-effect.
- Je kan ook nog granaatappelpitjes of cranberries toevoegen aan de hibiscusthee voor extra sfeer.
- 100 ml kokend water
- 1,5 tl hibiscusthee
- 30 g suiker
- Prosecco
- Verse rozemarijn
- Kook water en meet in een kleine maatbeker 75 ml af.
- Schep de suiker door het kokende water en meng goed door.
- Doe de hibiscusthee in een filter en hang deze in het water. Laat 5 minuten trekken.
- Pak vier glazen met een bolle onderkant. Meet hoe lang de rozemarijntakjes moeten zijn, door ze in het glas te hangen en knip op maat. Houd ongeveer 2 à 3 cm vrij tussen het takje en de bovenkant van het glas.
- Bind een touwtje om het rozemarijntakje en houd aan beide kanten een stuk draad over. Let erop dat je geen strakke knoop maakt, ze moeten er later weer uitgehaald worden namelijk.
- Verdeel de hibiscusthee over de glazen.
- Hang de rozemarijntakjes precies in het midden van de glazen, zorg dat ze de bodem helemaal raken. Maak de touwtjes aan beide kanten van het glas vast met een stukje (afplak)tape.
- Zet de glazen in de diepvries voor minstens 2 uur.
- Als de hibiscusthee goed bevroren is kan je de glazen uit de vriezer halen. Verwijder voorzichtig de tapes en de touwtjes om het rozemarijntakje. Je zult zien dat het takje nu rechtop blijft staan.
- Schenk de prosecco op de bevroren hibiscusthee, zorg dat het rozemarijntakje helemaal bedekt is voor het mooiste resultaat.
- Proost!