Dag 5 – Rijstepap met Specerijen
Vandaag heb je kaneelstokjes uitgepakt. En niet zomaar kaneelstokjes, maar echte Ceylon kaneel. Deze kaneel is milder dan de veel bekendere Kassie Kaneel. Heerlijk voor desserts en zoete gerechten zoals deze rijstepap. Rijstepap is dus helemaal niet stoffig. Als je het op de juiste manier klaarmaakt is het heerlijk en verdient het een plekje in…
Lees verder!Dag 2 – Speculaascake
De geur van baksels met speculaas in huis is één van mijn favorieten. Daar kan geen geurkaars of diffuser tegenop. Wat dat betreft mag de sint wel altijd blijven. Dit recept voor speculaascake is er niet zomaar één. Het is een luxe cake met sinaasappel en amandel*. Juist de amandelmeel zorgt voor een luchtige maar…
Lees verder!Dag 1 – Kaasstengels met Karwijzaad
Yes, je hebt zojuist je allereerste cadeautje van de adventskalender opengemaakt en hebt de weg naar dit recept gevonden. Nu kan het bakken beginnen. Dat gaat helemaal goedkomen met dit grappige recept voor kaasstengels met karwijzaad. Ooit gehoord van karwijzaad? Wellicht wel eens van de andere naam kummel? Of heb je simpelweg geen idee waar…
Lees verder!Kerstpakketten
Kerstpakketten De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan, als je het ons vraagt. Elk jaar beginnen we bij Pluk & Proef al vroeg met het oriënteren op de feestdagen. Er is veel werk aan de winkel. De kerstpakketten moeten bedacht worden, we lopen het winterassortiment na en het is altijd puzzelen met…
Lees verder!