Al heel lang wilde ik cacaonibs in het zonnetje zetten. Cacaonibs zijn gedroogde, pure en rauwe kleine stukjes van een cacaoboon. Cacaonibs zijn een uitstekende bron van vezels en ijzer, en ze zitten vol met antioxidanten en magnesium. Magnesium is een mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 processen in het lichaam.
Super gezond dus, maar ook nog eens erg lekker. Deze granola met rauwe cacaopoeder en cacaonibs is een gezondere variant op de klassieke chocolade granola. Door de notenpasta en ahornsiroop wordt het heerlijk knapperig. Een gezondere variant op de klassieke chocolade granola uit de supermarkt.
Tips
- Zorg ervoor dat de granola echt goed is afgekoeld, voordat je hem in stukjes breekt en in een pot doet. Als je dit niet doet, zal het erg verkruimelen en niet meer zo krokant zijn.
- Bewaren kan het beste in een luchtdichte pot of bak. Het blijft wel een half jaar goed, maar echt vers en lekker blijft het ongeveer twee weken.
- Lekker met kokosvlokken. Voeg deze toe na het bakken.
Ingrediënten
- 35 g cacaonibs
- 100 g havermout
- 150 g luxe notenmix
- 15 g cacaopoeder
- 50 g tahin
- 50 ml ahornsiroop
- 50 ml olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng in een grote kom alle droge ingrediënten; de cacaonibs, havermout, luxe notenmix, cacaopoeder en een snufje zout.
- Meng in een klein kommetje de andere ingrediënten (tahin, ahornsiroop en olijfolie) goed door elkaar en giet dit vervolgens bij de droge ingrediënten.
- Meng alles heel goed door elkaar zodat het een plakkerig geheel wordt.
- Spatel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het met de bolle kant van en lepel goed stevig aan. Maak een plak van ongeveer 1cm dik.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola in 30 minuten krokant.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat het geheel goed afkoelen.
- Wanneer het volledig afgekoeld is, kan je de plak in stukjes breken. Bewaar de granola in een luchtdichte pot.